Jag behöver en friare skola

God kväll!

Jag har sadlat om som ni märker till en blogg mer om politik, samhället och vad jag tycker om det. Detta har jag gjort för att intresset att skriva om mode och liknande har svalnat fast inte min skrivarlust. Jag älskar att skriva och mina stora intressen just nu är MUF, skolan, politiken och mina vänner samt såklart mitt och Rufus företag som snart kommer lanseras.Jag vill ha en friare skola! Ja det vill jag!

En friare skola tror jag är något utav det viktigaste och de mest relevanta att regeringen snart börjar arbeta med på allvar. Fast det är såklart också våran plikt som ungdomar, studenter och intresserade att ta upp kampen för en friare och mer individualistisk skola.
Du går i skolan och gör det för din egen skull, ingen annans eller hur? Gör du inte det kommer du nog inte hålla med om det jag nu kommer skriva men för det flesta är det en självklarhet.
Eftersom du vill uppnå så bra resultat efter din förmåga som det går vill du arbeta fritt och på det sättet som passar dig bäst. Jag tror det är viktigt att lärarna och skolverket börjar aggera för detta och att de på ett tydligare sätt framhäver individen och dess önskan. Det är inte klassen eller gruppen som tillsammans går i skolan utan det är du som är där och därför är det du och inte gruppen som ska prämieras.

Jobbar du för att ta ett exempel i ett grupparbete och de som du delar grupp med inte alls har samma mål som du har. De jobbar inte lika aktivt och vill inte uppnå högsta betyg som dig. För att du då ska kunna uppnå det du önskar blir du tvungen att jobba ännu hårdare och du blir hela tiden sinkad av de som inte vill arbeta. Jag säger slopa grupparbeten om man inte delar in på sådant sätt så att man kommer i grupper där alla har samma mål och ambitioner. Man ska inte sättas i grupp och göra så att alla får det dåligt istället för att man gör ett individuellt arbete där du kan visa vad just du kan! Det finns fördelar med grupparbeten men bara om alla har samma nivå på arbete och strävar åt samma håll.

Håller ni med mig? 

André Wiktorsson

Kommentarer
Postat av: John

Du skulle gått Frida, moderatskolan nr 1 liksom, haha, men jag är tacksam.

2008-10-27 @ 19:04:12
URL: http://johngranlund.blogg.se/
Postat av: John

Antar att de skulle varit för uppenbart om MUF kom dit, ett av deras ordspråk är ju typ "men hur skulle det se ut?" liksom.

2008-10-27 @ 19:34:59
URL: http://johngranlund.blogg.se/
Postat av: Oliviaaa

Bra skrivit! :D

2008-10-29 @ 23:09:02
URL: http://ovlivia.blogg.se/
Postat av: Vic

Tjaa! lägg in lite mer bilder på dig själv? älskar din stil, puss

2008-10-30 @ 13:24:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0