Jag behöver en friare skola

God kväll!

Jag har sadlat om som ni märker till en blogg mer om politik, samhället och vad jag tycker om det. Detta har jag gjort för att intresset att skriva om mode och liknande har svalnat fast inte min skrivarlust. Jag älskar att skriva och mina stora intressen just nu är MUF, skolan, politiken och mina vänner samt såklart mitt och Rufus företag som snart kommer lanseras.Jag vill ha en friare skola! Ja det vill jag!

En friare skola tror jag är något utav det viktigaste och de mest relevanta att regeringen snart börjar arbeta med på allvar. Fast det är såklart också våran plikt som ungdomar, studenter och intresserade att ta upp kampen för en friare och mer individualistisk skola.
Du går i skolan och gör det för din egen skull, ingen annans eller hur? Gör du inte det kommer du nog inte hålla med om det jag nu kommer skriva men för det flesta är det en självklarhet.
Eftersom du vill uppnå så bra resultat efter din förmåga som det går vill du arbeta fritt och på det sättet som passar dig bäst. Jag tror det är viktigt att lärarna och skolverket börjar aggera för detta och att de på ett tydligare sätt framhäver individen och dess önskan. Det är inte klassen eller gruppen som tillsammans går i skolan utan det är du som är där och därför är det du och inte gruppen som ska prämieras.

Jobbar du för att ta ett exempel i ett grupparbete och de som du delar grupp med inte alls har samma mål som du har. De jobbar inte lika aktivt och vill inte uppnå högsta betyg som dig. För att du då ska kunna uppnå det du önskar blir du tvungen att jobba ännu hårdare och du blir hela tiden sinkad av de som inte vill arbeta. Jag säger slopa grupparbeten om man inte delar in på sådant sätt så att man kommer i grupper där alla har samma mål och ambitioner. Man ska inte sättas i grupp och göra så att alla får det dåligt istället för att man gör ett individuellt arbete där du kan visa vad just du kan! Det finns fördelar med grupparbeten men bara om alla har samma nivå på arbete och strävar åt samma håll.

Håller ni med mig? 

André Wiktorsson

Tågmodet är något fint

God eftermiddag!

Jag sitter i skrivandets stund på tåget mellan Göteborg och Uddevalla. Det är väldigt skönt att koppla av lite på tåget med dator framför sig med Svd:s nyhetssida uppslagen samt göteborgsoperans hemsida. Det går i kulturtankar i mitt huvud. Jag älskar kultur och skulle vilja gå på ännu mer än vad jag idag gör. Har beställt biljetter till Romeo och Julia på operan i Maj. Ska bli fantastiskt kul!
Jag sitter som sagt på tåget påväg hem från skolveckan till lugna, ibland väldigt tråkiga och gråa Uddevalla. Allt är inte negativt men förstår mig inte på de som uttrycker sin kärlek till Uddevalla så djupt och säger att "de aldrig ska flytta därifrån"

Jag tycker väldigt mycket om tåg, det gör jag verkligen. För det första är det otroligt avkopplande och skönt att sitta i en precis perfekt uppvärmd kupé och njuta av landskapet som svissar förbi utanför och tryggheten som infinner sig är för mig viktig när jag reser. Jag gillar flyg väldigt mycket också eftersom jag är så otroligt faschinerad över hur de fungerar men ska jag välja mellan att åka tåg eller flyg till tex Stockholm väljer jag tget även om det kanske tar en extra tid gillar jag att slå sig ner i det lite bredare sätet, bläddra i morgonens tidning, sitta och småprata med den man åker med och efter en timme eller så går man till bistron och beställer en god kopp kaffe. Det är underbart och miljövänligt. Det där med miljön har fått mer betydelse de senaste, de märker man överallt. Även nu på Volvo då som gjort tabben att inte satsa så miljövänligt.

Jag gillar tåg att resa med och skulle inte tacka nej till en resa genom europa, till montenegro och italien. Bjud med mig någon?

André Wiktorsson

Natten är ung men inte för mig

God kväll/natt !

Jag sitter här hemma i Uddevalla i vardagsrummet på ovanvåningen, lyssnar på Lars Winnerbäcks "Dunkla Rum" just nu och har det helt okej. Lite ensamt är det, jovisst men jag är ju sjuk, då bli man isolerad såklart.

Imorgon ska jag och min kära arbetskamrat Rufus åka ner till Göteborg ganska tidgt och kolla upp lite möjligheter inför våran uppstart av företaget. För er som inte vet så har jag och Rufus arbetat ett tag med vårt företag som nu snart ska registreras. Det har varit en jätte rolig och lärorik period med mycket kontakt med folk från hela världen som vi i framtiden ska importera av osv. Vi har fått gå på skatteverksmöte för att lära oss om all byrokrati som ska kunnas. Sverige är ett jävla byrokratiland måste jag säga, ojoj så mycket om olika skatter, deklaration, moms osv du måste kunna som egen företagare. Men men det är värt det. Får hoppas bara nu regeringen gör det lättare för entrepenörer att starta. Alla har inte lust/råd eller möjligheten att skaffa en revisor till sådant.

Jag och Rufus

Efter allt som ska göras imorgon i Göteborg blir det sushi på något gott ställe centralt i gbg och sedan drar vi eller bara jag beroende på vilken tid Rufus har hem till lägenheten. Så stannar jag där tills måndag, onödigt att vända hem imellan.

Heja Friheten! 

Reinfeldt klart bäst även fast SVT är sossar

Tjenare ni om ni nu är några fortfarande läser denna blogg.

Jag har haft en trevlig dag i skolan där den mesta tiden gick åt till att börja kampanja för mig själv som ordförande i vårat kommande elevråd. Jag har bombarderat upp massa posters och lappar på hela skolan med budskapet att man ska rösta på mig och såklart också varför. Jag har skrivit att jag ska göra skolan mer individualistisk och fri. Något som jag tror är viktigt.Jag såg på debatten idag på SVT mellan vår kära stadsminister Fredrik Reinfeldt och oppositionsledaren Mona Sahlin. Jag tyckte Fredrik gjorde en bra insats med mycket bra sagda ord och bra formuleringar. Han verkar i stort vara mer påläst än Sahlin, allt som oftast är det så och som han själv faktiskt säger. "Den mest påläste vinner"
Fredrik var saklig och tog lugnt och fint fram vad regeringe tycker i olika frågor så som skatterna som verkligen blev en het fråga. Mona vill ju höja skatterna med 70 miljarder vilket är helt sjukt. Fredrik ställde då mot frågan "Hur ska du kunna förklara för en sjuksköterska med 19 000 kr i månaden att hon ska skatta 3000 kr mer om året" Han har verkligen en poäng där. Det som främjar frihet är att man får i större grad bestämma om ens egna pengar.

Bra Reinfeldt fast oerhört oproffsigt av SVT när de både ger Sahlin mer tid att utrycka sig samt att de när de båda parterna kom i konfrontation och pratade i varandras munnar sänkte ner Reinfeldt mick så sahlin hördes mer. Väl märkbart och ytterst sossigt av SVT.

Tack för mig

André Wiktorsson

RSS 2.0