Preppystilen från Amerika.

God eftermiddag

Preppy?

Vad är det i dina ögon när du läser det?

Jag ska berätta lite om hur preppystilen är och vartifrån den kommer. Preppystilen kommer främst i från eller jag ska nog säga helt i från de stora landet i väst, nämligen Amerika. Den kommer från där de välbärgade bortskämda "spoiled" ungarna som får skjuts till skolan varje dag av sina privata chaufförer. Självklart är också skolan där de går privat och bara de med föräldrar som har stora plånböcker har råd att gå där. Härifrån kommer det som många kallar "snobbstilen", "De rikas stilrena former" osv, alltså preppy. 

Preppy är synonymt med dyrt och klassiskt och klär du dig i enbart märken som Lacoste, Gant, Ralph Lauren, och Barbour har du stilen i din egen ficka, förmodligen iallafall du kan ju undvika stilen även från dessa märken.
Typiska kläder för preppystilen är kavajer i tweed och lamullströjor eller varför inte en enkelknäppt clubkavaj med en blårandig skjorta och stiliga skor till.

Det ska vara stilrent, prydligt och självklart som tidigare nämnt klassiskt.

Där har ni lite bilder på typiska preppykläder. Dessa är främst ifrån Ralph Lauren och Gant.

Jag tycker det är riktigt stiligt och snyggt och skulle kunna tänka mig att mer och mer gå klädd i denna stilen med åren som kommer. Vi får se på det.

--WiktorMode--


Kommentarer
Postat av: John

Ja, det behöver ju inte vara dyrt, men annars helt rätt.

2008-08-15 @ 20:02:14
Postat av: Jonathan R

Tja ordet Preppy kommer ifrån preparatory school vilket är en skola som förmögna ungdomar går i för att förbereda sig inför College/University därav ordet preppy.

2008-08-16 @ 10:26:45
Postat av: Fräddan

Preppy är rätt hett, men måste inte nödvändigtvis vara dyrt för det. Det beror självklart på vilka märken man använder. Ska man dock vara "riktigt" preppy så är det ju feta märken som gäller :P

2008-08-16 @ 18:45:40
URL: http://sandevarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0